Flex Folie

Wilt u uw vrijetijdskleding, werkkleding of sportkleding bedrukken met uw logo of een eigen ontwerp in één kleur? Dan is een bedrukking met “Flex Folie” de juiste keuze. Flex Folie is geschikt voor zowel katoen als polyester en geeft een mooi en professioneel resultaat van goede kwaliteit. De kleinste details zijn mogelijk en de bedrukking gaat, bij juist gebruik, jaren mee.

Flex Folie is doorgaans geschikt voor alle textiel: t-shirts, polo’s, sweaters, jassen, sportkleding, werkkleding, accessoires, noem het maar op. Hierbij zijn er eindeloos veel kleuren beschikbaar en is het mogelijk om te kiezen voor de kleine gedetailleerde bedrukkingen voor op de borst of mouw, maar ook grote bedrukkingen van +/- 30 x 30 cm voor bijvoorbeeld op de rug. Dit kan doordat de folie erg dun en flexibel is, waardoor het bij zowel kleine als grote bedrukkingen het juiste comfort biedt.

Heeft u interesse in het bedrukken van kleding met flex folie? Dan hebben wij de volgende informatie van u nodig:

 • Een voorbeeld van het ontwerp of logo in een AI.-, EPS.-, of PNG.-format.
 • De gewenste kleur van de bedrukking(en).
 • De gewenste afmetingen van de bedrukking(en).
 • De gewenste locatie(s) van de bedrukking(en).
 • Het kledingstuk dat u wilt laten bedrukken, uit ons assortiment of door u zelf aangeleverd.
 • De grote van de oplage, oftewel het aantal stuks dat u wilt bedrukken.

Productie

Bij het bedrukken van kleding met “Flex Folie”, wordt er gewerkt met een dunne folie van polyurethaan verwerkt op een plastic drager. Het logo of ontwerp wordt eerst digitaal voorbereid en daarna via een plotter op de gewenste manier uitgesneden in de folie. Nadat het ontwerp of logo in de folie is uitgesneden, moet het restmateriaal van de plastic drager verwijderd worden, ook wel pellen genoemd.

Na het pellen wordt het ontwerp of logo zichtbaar op de plastic drager en is het klaar om op kleding te bedrukken. Het kledingstuk en de folie worden beide op de juiste manier onder de transferpers geplaatst, waarna het uitgesneden ontwerp of logo door middel van hoge druk en de geschikte temperatuur op het kledingstuk bedrukt wordt.

Is polyurethaan milieuvriendelijk?

Bij de verwerking van polyurethaan komen weinig tot geen schadelijke stoffen vrij en na het verwerkingsproces heeft het een lange levensduur als eigenschap. Dit geeft folie van polyurethaan een duurzaam karakter.

Welke kleuren zijn mogelijk bij Flex Folie?

Flex Folie is te verkrijgen in iedere kleur van de regenboog en ook kleuren zoals goud en zilver zijn mogelijk. Op het moment dat wij weten welke kleur(en) u wilt, laten wij hier voorbeelden van zien.

Wat doen wij jullie met het restmateriaal?

Het restmateriaal dat ontstaat bij het pellen, gooien wij niet weg, maar bewaren wij om later nogmaals te gebruiken. Hierdoor wordt zo goed als al het materiaal gebruikt en vind er weinig tot geen verspilling plaats.

Hoe krijg ik mijn ontwerp of logo in het juiste format?

Als u het logo of ontwerp zelf heeft gemaakt, kunt u het via het programma waarmee u het gemaakt heeft gemakkelijk op de juiste manier opslaan (alle genoemde formats zijn daar bij de opties vermeld). Heeft iemand anders uw logo gemaakt? Neem dan contact op met die persoon voor het juiste format of neem contact op met ons.

Is het mogelijk om voorbeelden te bekijken?

Als u graag voorbeelden wilt zien van eerdere resultaten, kunt u een kijkje nemen in ons portfolio, een afspraak maken om enkele kledingstukken in onze showroom te bekijken of een sample bestellen.

Korte uitleg

Voordelen

 • Geschikt voor kleine details
 • Biedt een lange levensduur
 • Geschikt voor katoen én polyester
 • Levering bij oplages v.a. één stuk
 • Lage opstartkosten

Welke informatie hebben wij nodig?

 • Een voorbeeld van het ontwerp of logo.
 • De gewenste kleur van de bedrukking.
 • De gewenste afmetingen & locatie(s).
 • Het kledingstuk dat u wilt laten bedrukken.
 • Het aantal stuks dat bedrukt moet worden.

Wij werken met kortingen voor scholen, sportverenigingen en non-profitorganisaties.