Full Color Transfer

Wilt u uw vrijetijdskleding, werkkleding of sportkleding bedrukken met een logo of een eigen ontwerp in een specifieke kleur of een aantal verschillende kleuren? Dan is een “Full Color Transfer” bedrukking de juiste keuze. Een Full Color Transfer is geschikt voor zowel katoen als polyester en geeft een mooi en professioneel resultaat van goede kwaliteit. Vanwege de hoge resolutie van de printer zijn de kleinste details mogelijk en de bedrukking gaat, bij juist gebruik, jaren mee.

Een Full Color Transfer is doorgaans geschikt voor alle textiel: t-shirts, polo’s, sweaters, jassen, sportkleding, werkkleding, accessoires, noem het maar op. Hierbij is elke specifieke kleur of kleurencombinatie mogelijk en kan er gekozen worden voor een kleine gedetailleerde bedrukkingen voor op de borst of mouw, maar ook grote bedrukkingen van +/- 30 x 30 cm voor bijvoorbeeld op de rug. Het materiaal waarmee de Full Color Transfer gemaakt wordt is erg dun en flexibel, waardoor het bij zowel kleine als grote bedrukkingen het juiste comfort.

Heeft u interesse in het bedrukken van kleding met een Full Color Transfer? Dan hebben wij de volgende informatie van u nodig:

 • Een voorbeeld van het ontwerp of logo in een AI.-, EPS.-, of JPG.-format.
 • De gewenste kleur(en), inclusief kleurcode(s) van de bedrukking(en).
 • De gewenste afmetingen van de bedrukking(en).
 • De gewenste locatie(s) van de bedrukking(en).
 • Het kledingstuk dat u wilt laten bedrukken, uit ons assortiment of door u zelf aangeleverd.
 • De grote van de oplage, oftewel het aantal stuks dat u wilt bedrukken.

Productie

Bij het bedrukken van kleding met een “Full Color Transfer”, wordt er gewerkt met een dunne folie van polyurethaan verwerkt op een plastic drager. Het logo of ontwerp wordt eerst digitaal voorbereid en daarna via een printer/plotter op de gewenste manier geprint en uitgesneden in de folie. Nadat het ontwerp of logo is geprint en in de folie is uitgesneden, moet het restmateriaal van de plastic drager verwijderd worden, ook wel pellen genoemd.

Na het pellen wordt het ontwerp of logo zichtbaar op de plastic drager en is het klaar om op de kleding te bedrukken. Het kledingstuk en de folie worden beide op de juiste manier onder de transferpers geplaatst, waarna het uitgesneden ontwerp of logo door middel van hoge druk en de geschikte temperatuur op het kledingstuk bedrukt wordt.

Is polyurethaan milieuvriendelijk?

Bij de verwerking van polyurethaan komen weinig tot geen schadelijke stoffen vrij en na het verwerkingsproces heeft het een lange levensduur als eigenschap. Dit geeft folie van polyurethaan een duurzaam karakter.

Hoe kom ik aan de juiste kleurcode?

Iedere kleur heeft een bijbehorende kleurcode. De specifieke code kan via het internet achterhaald worden of door middel van professionele editing programma’s.

Wat doen wij jullie met het restmateriaal?

Het restmateriaal dat ontstaat bij het pellen, gooien wij niet weg, maar bewaren wij om later nogmaals te gebruiken. Hierdoor wordt zo goed als al het materiaal gebruikt en vind er weinig tot geen verspilling plaats.

Hoe krijg ik mijn ontwerp of logo in het juiste format?

Als u het logo of ontwerp zelf heeft gemaakt, kunt u het via het programma waarmee u het gemaakt heeft gemakkelijk op de juiste manier opslaan (alle genoemde formats zijn daar bij de opties vermeld). Heeft iemand anders uw logo gemaakt? Neem dan contact op met die persoon voor het juiste format of neem contact op met ons.

Is het mogelijk om voorbeelden te bekijken?

Als u graag voorbeelden wilt zien van eerdere resultaten, kunt u een kijkje nemen in ons portfolio, een afspraak maken om enkele kledingstukken in onze showroom te bekijken of een sample bestellen.

Kunnen foto's of artworks ook bedrukt worden?

Ja, door de hoge printkwaliteit (1400 PPI) van onze printer/plotter is het mogelijk om een afbeelding of artwork in HD kwaliteit te bedrukken. Dit levert altijd mooie resultaten op!

Korte uitleg

Voordelen

 • Geschikt voor kleine details
 • Hoge resolutie van 1400 PPI (HD kwaliteit)
 • Iedere kleur of kleurencombinatie is mogelijk
 • Geschikt voor katoen én polyester
 • Levering bij oplages v.a. één stuk

Welke informatie hebben wij nodig?

 • Een voorbeeld van het ontwerp of logo.
 • De gewenste kleur(en) van de bedrukking.
 • De gewenste afmetingen & locatie(s).
 • Het kledingstuk dat u wilt laten bedrukken.
 • Het aantal stuks dat bedrukt moet worden.

Wij werken met kortingen voor scholen, sportverenigingen en non-profitorganisaties.